Share !


Супермаркет “Арсен” на проспекті Чорновола у Львові

Проектування - 2002-2003рр.
Будівництво - 2003р.

Торговий центр збудований на ділянці, що завершує структуру кварталів багатоповерхової житлової забудови проспекту Чорновола і вул. П.Панча.

За функціональними і технологічними вимогами ця будівля - одноповерхова, з частковим влаштуванням другого поверху, прямокутна в плані з невеликим виступом блоку технічних приміщень. Сприйняття на фоні дев`ятиповерхових будинків покликало збагатити основний об`єм вагомими композиційними елементами. Головний вхід акцентується композитними групами, які розширюючись доверху, видаються вищими і монументальнішими. Їхня просторова асиметрія додає динамізму усій статичній будівлі. Остаточний варіант фасадів за бажанням замовника розроблений на основі ескізу архітектора Войцеха Марцинковського. Металева конструкція пілону, як і щит з написом, легкою асиметричністю збуджують і привертають увагу до супермаркету.

На другу чергу основним композиційним елементом ділянки стане висотний адміністративний будинок, наявність якого в цьому місці передбачена містобудівельною концепцією. Він продовжить ряд шістнадцятиповерхових існуючих будівель, подібно до них, виступаючи над пішохідним проходом на колонах. Форма будівлі розвивається від пересічення простих об`ємів- прямокутних призм та циліндрів і зумовлена забезпеченням необхідної інсоляції квартир сусіднього житлового будинку. Структурований скляний фасад розкривається до заходу для зменшення надмірної кількості сонячного світла в офісних приміщеннях.

Supermarket `Arsen` on Chornovola Avenue in Lviv, Ukraine

Designing - 2002-2003
Construction - 2003

The building site of the shopping center completes the residential area on Chornovola Avenue- Pancha St. According to the functional and technological requirements, the building is single-stage with the partially accommodation of the shops on the second level. Perception on the background of the 9-storeyed buildings has destination to enrich the main volume with the massive compositional elements. Principal entrance is accentuated by the monumental groups, which are enlarging with its high. The spatial asymmetry adds the dynamism to the static building. The final variant of the facades is developed under the sketches of the architect Wojceh Marcinkovski. The light asymmetric metal structure of the pylon is exciting and involves attention to the supermarket.

In the second turn, the high office building will be the main element of the site. It will continue the line of the existing 16-storeyed buildings, coming forward above the sidewalk on the columns. The buildings form will be created by the intersection of the simple volumes- prisms and cylinders and will be conditioned by the necessary insolation of the neighbouring residential building. The glass structural façade will open wide to the west for the reduction sunlight in the offices.