Share !


ЖИТЛОВИЙ КОМПЛЕКС З БУДІВЛЕЮ-«ВСТАВКОЮ» НА ВУЛ. ГОРОДОЦЬКІЙ У ЛЬВОВІ

Містобудівна позиція

На даному місці ніколи не розміщувався квартал житлової забудови. Спочатку були лани, потім фабрика сільськогосподарських машин – все пов’язане з агрокультурою. Саме агрокультурна спадщина місця надихнула на створення будинків – ланів, що простягаються паралельно до існуючої забудови вулиці Одеської. Таке розміщення будинків забезпечує:

  • Оптимальну інсоляцію квартир схід – захід;
  • Оптимальну інсоляцію внутрішніх просторів;
  • Збереження комфортних умов існуючої забудови;
  • Рівноцінність квартир, а саме відсутність головної офіцини, що виходить на вулицю і тильної у подвір`я для проживання прислуги;

Оскільки ділянка охоплює частину кварталу за проектованим проїздом вулиці Голубовича, прийнято рішення не замикати квартал вулицею Голубовича, а просторово продовжити його до вулиці Морозенка. При цьому зберігається проектований проїзд вулицею Голубовича.

Житловий комплекс

Житловий комплекс вирішений двома трисекційними будинками та ще одною секцією, що ніби відкололася для забезпечення проїзду вулицею Голубовича. Такий прийом використаний, щоб візуально об`єднати будівлі в одному комплексі та акцентувати увагу, зокрема водіїв, на функціонуванні житлового комплексу.

Будинок-вставка

Існуючий будинок №64 на вул. Городоцькій до простору вставки виходить не межовим муром, а боковим фасадом з вікнами та обрамленнями. Отже, потрібно зберегти боковий історичний фасад. Для цього запроектований атріум на висоту два поверхи, що продовжується крізь скляну підлогу верхнього поверху нової будівлі. Форма атріуму є асиметричною, динамічною, створена бажанням не затиснути історичний фасад, а дозволити його споглядати з вулиці Городоцької, з атріуму та офісних приміщень нової вставки. Крутий рельєф вулиці задав крок патерну та композиції фасаду.